El Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, es va fundar el 19 de Setembre de l’any 1921. El seu primer director, fou Mariano Puig.

L’any 1931 va ser director Miguel Rodrigo Corell, sent el primer director de Foios. Seria el seu successor, el seu fill Miguel Rodrigo Plaséncia.

A l’any 1981 es va fer càrrec Enrique Ros Sanlucas, obtenint l’any 1983 el Primer Premi al Certamen Musical de Bandes Civils “Ciutat de Cullera”.

Després va passar per la direcció de la Banda, Manuel Enguídanos Cotanda amb el que es va obtindre en 1985 el Primer Premi de la Secció Primera al Certamen de Bandes Ciutat de València.  També van estar com a directors José Domínguez Peñarrocha, qui va crear la Coral de la Societat i Josep Sanz i Biosca.

L’any 2000 es fa càrrec de la Banda, Vicent Puchol Calvo, amb qui es participa l’any 2004 al Certamen Internacional Ciutat de València, a la Secció Segona, obtenint el Primer Premi.

Al 2009 s’obté el Primer Premi i la Menció d’Honor al Certamen Internacional Vila d’Altea i al 2015, la banda guanya el Primer Premi a la Secció Primera del Certamen Internacional Ciutat de València.

En l’any 2017 passa a dirigir la banda el seu actual director D. José Martínez Colomina, amb el qual s’aconsegueix en 2019 el Primer Premi i Menció d’Honor en la Secció Especial al Certamen de la Diputació de València.

La Societat Musical té una escola d’educands amb 160 alumnes i una massa social al poble de Foios de més de 830 sòcies i socis.

José Martínez Colomina – Director

Reconegut músic de la Comunitat Valenciana, sent en l’actualitat catedràtic de trompeta i doctor Cum laude del Conservatori Superior de Música de València.

Posseeix les llicenciatures de Direcció de Vents, dirigint la Royal Academy of London (2010), i Direcció d’Orquestra Simfònica (2012), per la Royal School of London, obtenint en ambdues la màxima qualificació possible (DISTINCTION).

En els últims 15 anys, dirigint la banda Canalense de Canals i el CAM de Foios ha aconseguit 8 primers premis amb Menció Especial en els Certàmens de Diputació, Provincial i Internacional de València a més de premis al millor director. Posseeix la distinció honorífica de la Diputació en haver aconseguit 3 primers premis amb Menció Especial en 3 seccions diferents del Certamen de Diputació de València.

Ha dirigit agrupacions professionals tant a Espanya com a Londres, Colòmbia i Turquia. Actualment és el director titular de la Universal Symphony Orchestra i de la Universal Chamber Orchestra.

Ha sigut professor del Màster de Direcció d’ESMAR i professor de direcció d’Orquestra en el Conservatori Superior de Galícia. Ha impartit cursos de direcció tant al nostre país com a l’estranger. A més, ha publicat un mètode de direcció, el qual és el primer escrit en valencià. Aquest any ha sigut designat com a professor de direcció d’Orquestra en ESIM on es pot obtindre la titulació de direcció de la Royal School of Londres i el Grau en Direcció d’Orquestra Oficial.